Gyermek- és babamasszázs

gyermek és babamasszázs

Mi a Gyermek- és babamasszázs?

Az érintés kifejezi a szülői szeretetet, biztonságot ad és megnyugtatja, vigasztalja a babákat vagy a nagyobbacska gyerekeket. Legyen az egyszerű simogatás, vagy egy lágy ölelés, minden gyermeknek ez maga a mennyország. A babamasszázs csak egy picivel több az ösztönös anyai érintésnél. Egy kis tanulással és gyakorlással a szülő olyan technika birtokába jut, amivel céltudatosan segítheti gyermeke fejlődését, szorosabbá fűzheti a kettejük kapcsolatát.

A rendszeres babamasszázs támogatja az érzékelés- és az izomzat működését, ezzel együtt elősegíti a helyes mozgásfejlődést. A masszázs aktivizálja a test energiáit az egészség megőrzése érdekében, és beindítva a szervezet öngyógyító mechanizmusait segíti a betegségek leküzdését.

A thai masszázs alapjaira épülő babamasszázs a tíz fő energiavonal mentén hüvelykujjnyomás és tenyérnyomás technikát alkalmaz. A ritmikus akupresszúrás nyomásokkal az energiablokkok feloldódnak, a test energiái felszabadulnak. A kellemes érintések hatására olyan hormon (centrális oxitocin) szabadul fel az anya és a gyermek szervezetében, amely növeli a bizalmat, a társas támaszt, csökkenti a félelmet, a szorongást, elősegíti a sebgyógyulást. Az anya és az újszülött bőr-bőr kontaktusa erősíti a kötődést, kedvezően alakítja a szoptatást, növeli a tejelválasztást.

Nagyobb gyermekeknél is csökkenti a szorongást, a depressziót, az antiszociális viselkedésformákat. Autizmus esetén mérsékli a repetitív tüneteket. Betegségekben, sérülésekkor fájdalomcsillapító hatású és gyorsítja a gyógyulást. A gyermek- és babamasszázs nem egy minden bajt meggyógyító csodaszer, hanem egy könnyen megtanulható, egyszerű módszer, amivel a célirányos érintés közvetíti a szülői szeretetet, miközben fejleszt, gyógyít vagy éppen csak álomba ringat.

Csoportos babamasszázs 30 perces foglalkozások minden pénteken 17 órakor. Maximum 10 főt tudunk egyszerre foglalkoztatni. (Bejelentkezés szükséges) Ára: 1500 Ft.

 

Tekintse meg árainkat:

Gyermek- és babamasszázs Árak
30 perces 2000 Ft.